Dave (NL, chanson)

Nederland

Het fenomeen Dave bestaat eigenlijk uit twee persoonlijkheden: de man Dave, en de zanger Dave. De man is een fijnproever, spontaan en altijd met een glimlach. De zanger Dave is een echte entertainer, gewapend met liedjes die zijn verankerd in het collectieve bewustzijn van zowel de Fransen als de Nederlanders. Voor beide persoonlijkheden is het podium hun favoriete habitat. Hier treedt hij op volgens de vier principes die zijn persoonlijkheden verbinden: emotie, gekte, vrijgevigheid en humor.

Hoewel hij al jaren in Frankrijk woont, herkennen de Fransen hem vooral aan zijn Nederlandse accent gepaard met zijn uitbundige vrolijkheid. Liefkozend noemen ze hem ook wel de meest Franse Nederlander. Daarnaast zijn interviews met de geboren Amsterdammer altijd een feestje. Zijn antwoorden zijn nooit standaard, maar altijd speels, scherpzinnig met geestige uitweidingen en verrassend krachtige uitspraken.

Liefhebber van het Franse levenslied Matthijs van Nieuwkerk heeft niet alleen in het tweede seizoen van het succesvolle programma "Chansons!” uitgebreid stilgestaan bij de Nederlandse trots in Frankrijk, Dave mocht ook in "Matthijs Gaat Door” zijn bekende nummer "La Cigarette Qui Me Brûle Les Doigts” ten gehore brengen.

KOMENDE OPTREDENS VAN Dave (NL, chanson)

  • 31 mrt `25