concert: Noord Nederlands Orkest & Wayne Marschall - Swing Symphony in De Oosterpoort op DONDERDAG 14 NOVEMBER 2024

  • Noord Nederlands Orkest
    Lowlands 2017 - Zondag
    © Anne-Marie Kok
DO.
14 NOV
NOORD NEDERLANDS ORKEST & WAYNE MARSCHALL - SWING SYMPHONY Grote zaal, 20:15 uur De Oosterpoort, Groningen
2024
Bestel tickets voor dit concert
Bestel tickets Noord Nederlands Orkest & Wayne Marschall - Swing Symphony in De Oosterpoort
Tickets Noord Nederlands Orkest & Wayne Marschall - Swing Symphony:
Weet waar je koopt!
do 14 nov
De Oosterpoort, Groningen
€ 17,50 - 49,95

Podium Cadeaukaart

Podium Cadeaukaart

Dit podium accepteert de Podium Cadeaukaart, dé cadeaukaart voor theater en concert. Inwisselbaar bij 300+ podia in Nederland en België. Leuk om cadeau te geven! Bestel hier.

EXTRA INFORMATIE

De wereldberoemde Amerikaanse trompettist en componist Wynton Marsalis schreef met Swing Symphony een groots werk in de optimistische geest van jazzlegende Duke Ellington. In zeven delen beschrijft deze unieke combi van jazz en klassiek de ontwikkeling van de vroegste jazz, de ragtime, tot de nieuwste die met een vleugje nostalgie gepaard gaat.Met deze Swing Symphony, zijn derde, bestrijkt Marsalis een breed emotioneel scala. Het stuk ontstond in 2010 uit een gezamenlijke opdracht van onder andere twee grote Amerikaanse orkesten. Gershwin, Bernstein en Copland vormden de inspiratie. Symfonieorkest, de bigband van het Prins Claus Conservatorium en verschillende jazz solisten uit New York verenigen zich op donderdag 14 november voor de uitvoering in De Oosterpoort.Vooraf brengt het ZO! Gospel Choir gospelsongs, die als geen andere muziek laten horen waaruit de jazz is voortgekomen. Deze spirituals waren de even weemoedige als verleidelijke liederen die de Afro-Americans in de negentiende eeuw zongen als slaven op de katoenvelden van de zuidelijke staten van Amerika.

Voorverkoop

De voorverkoop van dit concert is op donderdag 25 april 2024 13:00 van start gegaan. Tickets bestel je via deze link.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in De Oosterpoort in Groningen. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van De Oosterpoort in Groningen? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Noord Nederlands Orkest & Wayne Marschall - Swing Symphony in De Oosterpoort plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Foto's van Noord Nederlands Orkest , Wayne Marschall

Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2023 - Zaterdag Foto Noord Nederlands Orkest te Lowlands 2017 - Zondag
 
Bekijk alle 10 foto's van Noord Nederlands Orkest

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws