concert: Dutch Swing College Band Plays Chris Barber in Phil. op DINSDAG 06 MEI 2025

DI.
06 MEI
DUTCH SWING COLLEGE BAND PLAYS CHRIS BARBER 20:00 uur Phil., Haarlem
2025
Hoofdprogramma Dutch Swing College Band

EXTRA INFORMATIE

De 80-jarige Dutch Swing College Band, Nederlands bekendste jazzorkest, speelt een avondvullend programma met muzikale hoogtepunten uit het repertoire van trombonist Chris Barber (1930-2021).

De Britse jazztrombonist Chris Barber werd op 19-jarige leeftijd geïnspireerd door de King Oliver Creole Jazz Band en richtte zijn eigen Barber New Orleans Band op in 1949. In 1954 ontstond zijn Chris Barber's Jazz Band, met Monty Sunshine, Lonnie Donegan en Pat Halcox. In de jaren '50 en '60 zorgde Chris er met zijn band voor dat de blues en skifflemuziek meer aandacht kregen in Europa. Zijn grootste hit had hij in 1959 met Petite Fleur. In Nederland stond deze single twee maanden lang op nummer 1 in de hitparade. Chris Barber werd door dit succes als eerste Europese jazzmusicus uitgenodigd voor een tournee door de VS. Op zijn beurt haalde Chris Barber in de jaren '60 Amerikaanse bluesartiesten zoals Big Bill Broonzy, Sonny Terry & Brownie McGhee en Muddy Waters naar Europa, waarmee de carrières van jonge rockmuzikanten als Peter Green, Eric Clapton, The Yardbirds en de Rolling Stones werden beïnvloed.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in Phil. in Haarlem. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van Phil. in Haarlem? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Dutch Swing College Band Plays Chris Barber in Phil. plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Gerelateerde concerten