concert: Orchestra Baobab in Stevenskerk op MAANDAG 15 JULI 2024

MA.
15 JUL
ORCHESTRA BAOBAB 20:30 uur Stevenskerk, Nijmegen
2024
Hoofdprogramma Orchestra Baobab
Bestel tickets voor dit concert
Bestel tickets Orchestra Baobab in Stevenskerk
Tickets Orchestra Baobab:
Weet waar je koopt!
ma 15 jul
Stevenskerk, Nijmegen
€ 28,00

EXTRA INFORMATIE

Het Senegalese Orchestra Baobab maakt klassieke, warmbloedige melodieën die Afro-Cubaanse ritmes en Afrikaanse muziek samenbrengt. De band heeft een speciaal plekje veroverd in de geschiedenis van de Afrikaanse muziek en is al meer dan 50 jaar actief.

In 1970 werd er in Dakar een nachtclub geopend met de naam ‘Baobab Club’. De nachtclub werd vernoemd naar het nationale symbool van Senegal: de baobab. De huisband die er speelde werd vernoemd naar de nachtclub: Orchestra Baobab. Sindsdien is deze groep, West-Afrika’s meest iconische dansband. Het nieuwe werk klinkt vertrouwd en het gerijpte geluid dat Orchestra Baobab legendarisch heeft gemaakt is duidelijk herkenbaar. Toch weet de band met levendige twists en energieke toevoegingen hun geluid boeiender dan ooit te maken. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal brengt Orchestra Baobab haar reunie-album ‘Specialist In All Styles’ uit 2002 opnieuw uit, voor het eerst op vinyl.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in Stevenskerk in Nijmegen. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van Stevenskerk in Nijmegen? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Orchestra Baobab in Stevenskerk plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws