concert: Liedjes in het Fries en Gronings: Douwe de Vries in Beauforthuis op DONDERDAG 04 JULI 2024

DO.
04 JUL
LIEDJES IN HET FRIES EN GRONINGS: DOUWE DE VRIES 20:15 uur Beauforthuis, Austerlitz
2024
Toegang 15 euro

Podium Cadeaukaart

Podium Cadeaukaart

Dit podium accepteert de Podium Cadeaukaart, dé cadeaukaart voor theater en concert. Inwisselbaar bij 300+ podia in Nederland en België. Leuk om cadeau te geven! Bestel hier.

EXTRA INFORMATIE

Driebergenaar Douwe de Vries lanceert muzikale autobiografie in het Beauforthuis

Solo heeft Douwe de Vries een nieuw project opgepakt: hij heeft zelf geschreven bestaande en nieuwe liedjes verzameld op een album-CD onder de titel Q4.

Het resultaat is een album met een vijftiental liedjes, waarvan veel in het Fries en Gronings. De Vries: ‘Ik ben geboren en getogen in Friesland; Fries is mijn moedertaal. Later ben ik verhuisd naar Groningen, waardoor ik me ook aardig red in het Gronings dialect. Normaal, Rowwen Hèze en Ede Staal hebben ons laten zien wat de kracht van streektaal is in muziek. Als ik mijn herinneringen onder woorden breng in een liedje, kom ik automatisch uit op het Fries. Of het Gronings, als mijn verhaal zich daar afspeelt’. Verhalen vertellen, daar gaat het om in de liedjes van Douwe de Vries. Denk aan persoonlijke herinneringen aan zijn eigen familie.

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in Beauforthuis in Austerlitz. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van Beauforthuis in Austerlitz? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Liedjes in het Fries en Gronings: Douwe de Vries in Beauforthuis plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]