concert: Pixies in Lotto Arena op ZATERDAG 26 APRIL 2025

  • Pixies
    Pixies - 6/10 - Paradiso
    © Gertjan van der Loo
  • Pixies
    Pixies - 6/10 - Paradiso
    © Gertjan van der Loo
ZA.
26 APR
PIXIES 20:00 uur Lotto Arena, Antwerpen
2025
Hoofdprogramma Pixies
Bestel tickets voor dit concert
za 26 apr
€ 47,75 - 52,23
Start voorverkoop: vrijdag 20 september 10:00 uur Nog dg uur min sec tot voorverkoop begint
Stuur mij herinnering als voorverkoop begint

EXTRA INFORMATIE

Het uit Boston afkomstige rockkwartet Pixies is een van de meest invloedrijke bands in de alternatieve rock. Ze doorbraken conventies door punk, indie, classic pop, surfrock en stadionrock te mengen met de fragmentarische teksten van zanger/gitarist Black Francis over ruimte, religie, seks, verminking en popcultuur. Zijn teksten waren misschien cryptisch, maar de muziek was direct en krachtig en legde de basis voor de alternatieve explosie van begin jaren '90. Van grunge tot Britpop, de invloed van Pixies was enorm; je kunt je Nirvana moeilijk voorstellen zonder de kenmerkende hard-zacht klinkende dynamiek en schokkerige, luidruchtige gitaarsolo's van Pixies. Gedurende de rest van de jaren 1990 en in de jaren 2000 bleven ze acts inspireren, variërend van Weezer, Radiohead en PJ Harvey tot The Strokes en Arcade Fire. Na hun breuk in 1993 kwamen ze in 2004 weer bij elkaar en sindsdien zijn ze blijven toeren. En met een spiksplinternieuw album op zak komen ze in het nieuwe jaar naar Lotto Arena!

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in Lotto Arena in Antwerpen. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van Lotto Arena in Antwerpen? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Pixies in Lotto Arena plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Foto's van Pixies

Foto Pixies te Pixies - 6/10 - Paradiso Foto Pixies te Pixies - 04/10 - 013 Foto Pixies te The Pixies - 27/11 - HMH Foto Pixies te Pixies - 11/08 - Melkweg Foto Pixies te Pixies - 11/08 - Melkweg Foto Pixies te Pixies - 04/03 - Amare
 
Bekijk alle 90 foto's van Pixies

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws