Italiaanse dance-pionier Giorgio Morodor met eerste Europese tour naar Paradiso en Ancienne Belgique

Giorgio Moroder
Italiaanse dance-pionier Giorgio Morodor met eerste Europese tour naar Paradiso en...
Door Cartman91 op 10 oktober 2018 - 12:08 De naam Giorgio Morodor doet wellicht niet direct een belletje rinkelen, toch is de Italiaan een belangrijke naam in de geschiedenis van de dance muziek. De inmiddels 78-jarige pionier was in 1963 de eerste die een repetitieve beat onder dansmuziek zette. Hiermee negeerde hij de norm van harmonieuze muziek. Tevens kregen synthesizers een prominente rol in zijn muziek. Een decennium later kreeg hij hier erkenning voor. Hij werkte onder meer samen met Freddy Mercury, Pat Benatar, David Bowie, Cher, Blondie, Donna Summer, Bonny Tyler en Debby Harry. Daarnaast produceerde hij ook muziek voor films als American Gigolo, Scarface, en Top Gun.

In april en mei gaat Giorgio voor het eerst op de Europese tour, Nederland en België worden niet overgeslagen. op 10 april staat hij eerst in Ancienne Belgique en op 21 mei is hij in Paradiso te bewonderen.

Tickets voor beide shows gaan 12 oktober vanaf 10 uur in de voorverkoop. Een kaartje voor het concert in Amsterdam kost je 60,50 euro en voor een ticket in Brussel ben je een stuk goedkoper uit, daar kost een een toegangsbewijs 47 euro (50 euro aan de deur). De prijzen zijn inclusief servicekosten.

Om er zeker van te zijn dat je op tijd klaar zit voor de start van de kaartverkoop van het concert in Paradiso kan je je aanmelden voor onze ticketreminder. Deze ontvang je (tijdig) in je mailbox!


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Melkweg nieuwe logo

P.O.D. SAMEN MET ALIEN ANT FARM NAAR MELKWEG EN TRIXIn de zeroes zong je wellicht nummers als 'Smooth Criminal' (Michael...

Snollebollekes

SNOLLEBOLLEKES MET O.A. GERARD JOLING, PAUL ELSTAK... Op zaterdag 30 maart organiseert de Nederlandse feestact Snollebollekes een...

REACTIES

Avatar E-Clect-Eddy
wo 10 okt 2018 14:00

E-Clect-Eddy Net als de kaartjes voor Joe Jackson zijn die voor Giorgio in de AB ongeveer 15 euro goedkoper. Geven ze meer subsidie aan podia in België?

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.