Oasis kondigt na 16 jaar afwezigheid stadionconcerten aan in UK en Ierland

Oasis
Oasis kondigt na 16 jaar afwezigheid stadionconcerten aan in UK en Ierland
Door RobZ op 27 augustus 2024 - 17:25 1 Na jaren van speculatie is het eindelijk zover: Oasis heeft hun langverwachte terugkeer naar het podium aangekondigd met een reeks concerten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Deze shows maken deel uit van hun wereldtournee "OASIS LIVE 25", waarmee de band in de zomer van 2025 onder andere Cardiff, Manchester, Londen, Edinburgh en Dublin zal aandoen. Volgens de huidige aankondiging zijn dit hun enige Europese shows van het jaar.

Het optreden van Oasis is altijd al iets bijzonders geweest: het overweldigende geluid van duizenden fans die elk woord meezingen, een setlist vol met klassiekers en de onmiskenbare chemie tussen Liam en Noel Gallagher op het podium. Sinds hun breuk in 2009 hebben beide broers solo groot succes gekend, met gezamenlijk tien nummer 1-albums in het Verenigd Koninkrijk. Maar de magie van Oasis als band blijft ongeëvenaard.

De terugkeer van Oasis komt op een symbolisch moment. Het is dertig jaar geleden dat hun legendarische debuutalbum Definitely Maybe werd uitgebracht, en in 2025 viert ook hun tweede album, (What’s The Story) Morning Glory?, zijn dertigste verjaardag. Hoewel er geen grootse aanleiding is voor de reünie, lijkt de tijd nu gewoon rijp te zijn.

Oasis reageerde op de aankondiging met een cryptische boodschap:

“The guns have fallen silent.
The stars have aligned.
The great wait is over.
Come see.
It will not be televised.”

Na de shows in Europa staan er ook plannen op de agenda om later in 2025 naar andere continenten te reizen. De legende van Oasis is alleen maar gegroeid tijdens hun afwezigheid, met miljoenen streams op Spotify en een nieuwe generatie fans die dankzij de documentaire Knebworth 1996 een voorproefje kreeg van hun spectaculaire live-optredens.

Tickets voor de concerten in Dublin zijn vanaf 8:00 uur (9 uur Nederlandse tijd) op zaterdag 31 augustus verkrijgbaar via Ticketmaster.ie. De tickets voor de UK-shows zijn diezelfde dag vanaf 9:00 uur (10 uur Nederlandse tijd) verkrijgbaar via Ticketmaster.co.uk.

Dit zijn de door Oasis aangekondigde shows zijn:

JULI 2025
4 & 5 juli - Cardiff, Principality Stadium
11, 12, 19 & 20 juli - Manchester, Heaton Park
25 & 26 juli - Londen, Wembley Stadium

AUGUSTUS 2025
2 & 3 augustus - Londen, Wembley Stadium
8 & 9 augustus - Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
16 & 17 augustus - Dublin, Croke Park

De fotografen van Podiuminfo waren in 2009 aanwezig bij de concerten van Oasis in de Heineken Music Hall en Roskilde.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Confidence Man

CONFIDENCE MAN IN FEBRUARI NAAR PARADISO AMSTERDAMDe Australische dance-popband stond recent nog op Lowlands en kan niet...

Oscar and The Wolf

TWEEDE CONCERT OSCAR AND THE WOLF IN SPORTPALEIS Het concert van Oscar and the Wolf op 15 maart in het Sportpaleis dat twee...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.