Pixies met 'The Night The Zombies Came' tour langs TivoliVredenburg, Oosterpoort, Lotto Arena en 013

review: Pixies - 04/03 - Amare Pixies
Pixies met 'The Night The Zombies Came' tour langs TivoliVredenburg, Oosterpoort, Lotto...
Door RobZ op 17 september 2024 - 11:08 1 Pixies hebben heel wat te vieren dit jaar! Het is 35 jaar geleden dat ze hun baanbrekende Platinum album 'Doolittle' uitbrachten én al 20 jaar sinds hun gevierde comeback op Coachella. En met een gloednieuw album, 'The Night the Zombies Came', in het vooruitzicht, was het tijd om nog eens de wereld rond te trekken met hun muziek. Nederland en België worden op het Europese gedeelte van de 'The Night The Zombies Came' tour gelukkig niet overgeslagen. Vrijdag 25 april geeft Pixies een concert in de Ronda van TivoliVredenburg. Een dag later, op zaterdag 26 april geeft Pixies een concert in de Lotto Arena in Antwerpen. Op maandag 28 is Pixies te zien in de grote zaal van de Oosterpoort in Groningen en op dinsdag 29 april geeft Pixies ook een show in 013, Tilburg.

Het uit Boston afkomstige rockkwartet Pixies is een van de meest invloedrijke bands in de alternatieve rock. Ze doorbraken conventies door punk, indie, classic pop, surfrock en stadionrock te mengen met de fragmentarische teksten van zanger/gitarist Black Francis over ruimte, religie, seks, verminking en popcultuur. Van grunge tot Britpop, de invloed van Pixies was enorm; je kunt je Nirvana moeilijk voorstellen zonder de kenmerkende hard-zacht klinkende dynamiek en schokkerige, luidruchtige gitaarsolo's van Pixies. Gedurende de rest van de jaren 1990 en in de jaren 2000 bleven ze acts inspireren, variërend van Weezer, Radiohead en PJ Harvey tot The Strokes en Arcade Fire. Na hun breuk in 1993 kwamen ze in 2004 weer bij elkaar en sindsdien zijn ze blijven toeren. Vorig jaar was Pixies tweemaal te zien in Paradiso en gaven ze ook twee concerten in het Nijmeegse Goffertpark.


Op een rijtje zien de nieuwe shows van Pixies er zo uit:
25-04-2025 - TivoliVredenburg, Utrecht (tickets)
26-04-2025 - Lotto Arena, Antwerpen (tickets)
28-04-2025 - De Oosterpoort, Groningen (tickets)
29-04-2025 - 013, Tilburg (tickets)

Via de links koop je vanaf vrijdag tickets. Deze kosten ongeveer 55 euro per stuk.

We kunnen je vanzelfsprekend weer mailen als de voorverkoop begint. Stel hier een ticketreminder in voor de shows in Utrecht, Antwerpen, Groningen en/of Tilburg.

Dit is de nieuwe Pixies single Motoroller:


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



BESTEL GELIJK TICKETS VOOR DEZE CONCERTEN
Bestel tickets Pixies in TivoliVredenburg
Tickets Pixies
KIES TICKET
vr 25 apr
€ 55,20
Start voorverkoop: 20 september 10:00 uur
Stuur mij herinnering als voorverkoop begint
ma 28 apr
€ 55,60
Start voorverkoop: 20 september 10:00 uur
Stuur mij herinnering als voorverkoop begint
di 29 apr
€ 55,80
Start voorverkoop: 20 september 10:00 uur
Stuur mij herinnering als voorverkoop begint
jeremy loops

JEREMY LOOPS MET 'COMING HOME' TOUR NAAR NEDERLAND...Jeremy Loops is in enkele jaren tijd uitgegroeid van een lokale cult-artiest...

Teddy Swims

TEDDY SWIMS IN FEBRUARI NAAR ZIGGO DOME EN LOTTO ARENA Amerikaanse singer-songwriter Teddy Swims komt terug naar Nederland en...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.