Concerten die je niet mag missen in Nederland deze herfst

Louis Tomlinson concert sfeer
Concerten die je niet mag missen in Nederland deze herfst
Door RobZ op 23 september 2024 - 12:44 1 De herfst brengt een rijke concertagenda naar Nederland, vol met optredens van internationale sterren, opkomende artiesten en unieke muzikale ervaringen. Of je nu van klassieke muziek, rock, jazz, of wereldmuziek houdt, er is voor ieder wat wils. Hier zijn de hoogtepunten van het aankomende seizoen.

Veilig je tickets kopen
Met zoveel geweldige concerten in aantocht, is het cruciaal om je tickets veilig te kopen. Online beveiliging speelt een grote rol bij het beschermen van je gegevens. Een slimme manier om je online aankopen te beveiligen, is door gebruik te maken van VPN Nederland. Deze dienst beschermt je persoonlijke informatie en zorgt ervoor dat je online aankopen veilig verlopen.

Klassieke Muziek Extravaganza
Het Concertgebouw in Amsterdam biedt elk seizoen een verfijnde selectie van klassieke muziekoptredens, en dit najaar is daarop geen uitzondering. Een van de meest opvallende evenementen is het concert van de Braziliaanse zangeres Marisa Monte op 7 november. Monte staat bekend om haar harmonieuze mix van klassieke muziek en Braziliaanse stijlen zoals samba en bossa nova. Haar betoverende stem en innovatieve composities hebben haar wereldwijd veel lof opgeleverd. Dit concert in de prestigieuze Grote Zaal van het Concertgebouw belooft een prachtige avond vol passie en verfijning te worden.

Musici en data:
Marisa Monte – 7 november 2024 – Concertgebouw, Amsterdam
Peter Grimes (Nederlandse Nationale Opera) – 6-22 oktober 2024

Pop- en Rockconcerten
Pop- en rockfans hebben deze herfst veel om naar uit te kijken met een aantal grootschalige concerten door internationale sterren. Jonas Brothers brengen hun charmante popgeluiden naar de Ziggo Dome op 3 oktober, waar ze samen met de Britse singer-songwriter Mimi Webb optreden. Deze show belooft een reis door hun grootste hits en nieuwe nummers te worden, met een energieke en visueel indrukwekkende productie.

Daarnaast zal rocklegende Bryan Adams optreden in Rotterdam Ahoy op 4 oktober. Bekend om zijn iconische anthems zoals "Summer of '69", blijft Adams een van de meest geliefde artiesten in de pop- en rockscene. Zijn krachtige optredens en het diepe contact met zijn fans maken zijn concerten onvergetelijk.

Musici en data:
Jonas Brothers met Mimi Webb – 3 oktober 2024 – Ziggo Dome, Amsterdam
Bryan Adams – 4 oktober 2024 – Rotterdam Ahoy
Cigarettes After Sex – 28 oktober 2024 – Ziggo Dome, Amsterdam
Deep Purple met Jefferson Starship – 29 oktober 2024 – Ziggo Dome, Amsterdam

Wereldmuziek en Jazz Hoogtepunten
Wereldmuziek en jazz krijgen ook een prominente plek in het najaarsprogramma. De legendarische Gipsy Kings treden op 1 oktober op in AFAS Live, waar ze hun unieke mix van flamenco, rumba, salsa en pop laten horen. Met hun tijdloze hit "Bamboléo" weten ze nog steeds een breed publiek te trekken en zal het concert een levendige en feestelijke sfeer brengen.

Ook bluesliefhebbers kunnen uitkijken naar een aantal hoogtepunten, zoals Marcus King op 29 oktober. King's diepe stem en virtuoze gitaarspel hebben hem een sterke reputatie gegeven in de blues- en jazzscene. Zijn muziek brengt invloeden van soul, rock en country samen, en zijn liveoptredens staan bekend om hun intensiteit en emotionele diepgang.

Musici en data:
Gipsy Kings – 1 oktober 2024 – AFAS Live, Amsterdam
Marcus King – 29 oktober 2024 – AFAS Live, Amsterdam
Childish Gambino – 24 november 2024 – Ziggo Dome, Amsterdam

Alternatieve en Indieoptredens
Voor fans van alternatieve muziek zijn er tal van interessante concerten dit najaar. Melanie Martinez brengt haar theatrale pop naar de Ziggo Dome op 1 oktober, waar haar unieke stijl en visuele flair voor een onvergetelijke avond zullen zorgen. Haar muziek, die vaak complexe thema's zoals jeugdtrauma's en volwassen worden verkent, heeft een trouwe schare fans opgebouwd.
Een ander hoogtepunt is Glass Animals, die op 26 oktober in AFAS Live zullen optreden. Deze Britse band staat bekend om hun innovatieve benadering van alternatieve muziek, waarin ze psychedelische rock, pop en elektronische elementen combineren. Hun concerten zijn gevuld met surrealistische visuals en energieke optredens, wat hen een van de meest opwindende bands van het moment maakt.

Musici en data:
Melanie Martinez – 1 oktober 2024 – Ziggo Dome, Amsterdam
Glass Animals – 26 oktober 2024 – AFAS Live, Amsterdam
Conan Gray – 2 november 2024 – AFAS Live, Amsterdam
Hot Water Music met Quicksand – 9 november 2024 – Melkweg, Amsterdam

De concerten in Nederland deze herfst bieden voor elk wat wils, van pop en rock tot jazz en wereldmuziek. Of je nu op zoek bent naar grote stadionoptredens van internationale sterren of intiemere, alternatieve shows, er is een rijke variëteit aan muzikale evenementen te ontdekken. Vergeet niet je tickets op tijd en veilig te kopen, zodat je zonder zorgen kunt genieten van een onvergetelijk muzikaal seizoen.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



das pop

DAS POP TERUG MET TWEE CLUBSHOWS IN BELGIË NA MEER...Das Pop is terug! De Belgische band rond zanger Bent Van Looy en Niek Meul,...

Pink Floyd

PINK FLOYD PROJECT TERUG NAAR ROTTERDAM VOOR TWEE... Na drie spectaculaire én uitverkochte ‘Pink Floyd in De Kuip 1994’ concerten...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.