Devin Townsend speelt zijn rockopera 'The Moth' exclusief en eenmalig in Groningen

review: Devin Townsend - 03/03 - 013 Devin Townsend
Devin Townsend speelt zijn rockopera 'The Moth' exclusief en eenmalig in Groningen
Door RobZ op 26 september 2024 - 10:45 1 Donderdag 27 maart komt het levenswerk van de visionaire muzikant, componist en producer Devin Townsend tot leven in De Oosterpoort, waar hij samen met het Noord Nederlands Orkest rockopera The Moth zal spelen. Deze show is exclusief en eenmalig te zien in Groningen en zal nergens anders ter wereld worden opgevoerd.

Progressive metal, melodieuze rock met invloeden uit de jazz, blues, industrial of zelfs symfonische rock, bij Devin Townsend komt het allemaal aan bod. Nadat hij als 19-jarige meewerkt aan een album van Steve Vai richt hij al snel zijn eigen band Strapping Young Lad op, waarmee hij snelle en agressieve trash metal maakt. Verder is hij de voorman van Physicist, Ocean Machine, Infinity, Punky Bruster, Zimmers Hole en GRRRR!! Met een carrière van meer dan 30 jaar heeft hij de grenzen van muzikale genres doorbroken en samengewerkt met wereldberoemde orkesten, waarmee hij een ongeëvenaarde artistieke erfenis heeft opgebouwd.

Voor zijn nieuwste project heeft hij de handen ineen geslagen met het Noord Nederlands Orkest en schreef hij The Moth. Een ’rockopera’ waar hij al jaren aan werkt en die zijn levensambitie vertegenwoordigt. Het project The Moth vertelt het verhaal van de menselijke ervaring van geboorte tot dood, vergelijkbaar met de transformatie van een rups in een mot. Het symboliseert de menselijke zoektocht naar betekenis en biedt perspectieven op de angst voor de dood, geholpen door analogie en narratief. Sinds Townsend in de jaren zeventig grote musicals als Jesus Christ Superstar en Phantom of The Opera zag ziet hij dit project als zijn roeping.

Devin Townsend werkt inmiddels al 10 jaar aan The Moth. Nu is hij klaar om het te realiseren. Het podium van De Oosterpoort in Groningen deelt hij met maar liefst zeventig musici van het Noord Nederlands Orkest, een zestigkoppig koor en zijn eigen band bestaande uit Mike Keneally, Joseph Stephenson, Darby Todd en James Leach.

De kaartverkoop voor dit exclusieve concert start vrijdag 27 september om 17:00 uur. Tickets kosten 75,60 euro. Hier koop je tickets voor The Moth van Devin Townsend en het Noord Nederlands Orkest. Wil je een reminderemail ontvangen als de voorverkoop begint? Stel dan hier een alert in.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



TICKETS VOOR DIT CONCERT
do 27 mrt
De Oosterpoort, Groningen
€ 75,60
Start voorverkoop: vrijdag 27 september 17:00 uur Nog dg uur min sec tot voorverkoop begint
Stuur mij herinnering als voorverkoop begint
Anneke van Giersbergen

ANNEKE VAN GIERSBERGEN IN 2025 MET BAND LANGS DE...Van 16 maart 2025 t/m 13 april 2025 zal Anneke van Giersbergen samen met...

Ancienne Belgique news

NIEUW INITIATIEF ANCIENNE BELGIQUE: 20% KORTING VOOR... Meer studenten laten genieten van live muziek, dat is het doel van het nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.