Hoe kleed je je voor een concert: do's en don'ts

Sfeer John Coffey
Hoe kleed je je voor een concert: do's en don'ts
Door RobZ op 26 september 2024 - 17:14 1 Concerten zijn de perfecte gelegenheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, te genieten van live muziek en je helemaal onder te dompelen in de sfeer van je favoriete artiesten. Maar de vraag die vaak rijst: wat trek je aan? Of je nu gaat voor je favoriete band, een symfonieorkest of een avondje jazz, het is belangrijk om comfortabel en stijlvol voor de dag te komen. Hieronder lees je de belangrijkste do’s en don’ts voor je concertoutfit.

Do: kies voor comfort
Het eerste wat je in gedachten moet houden is comfort. Concerten betekenen vaak lange uren staan, dansen en bewegen in drukke zalen. De juiste kleding en schoenen maken het verschil. Ga voor een outfit die lekker zit en waarin je vrij kunt bewegen. Denk aan jeans met stretch, een luchtig T-shirt of blouse en een comfortabele trui of vest. Qua schoenen zijn sneakers vaak de beste keuze, maar ook stevige laarzen kunnen prima werken, zolang ze lekker lopen. Vermijd te strakke kleding of schoenen die al na een half uur beginnen te knellen – je wil toch kunnen genieten zonder afleiding van ongemak?

Don’t: zwaar over the top gaan
Hoewel het verleidelijk kan zijn om je helemaal naar het genre van de muziek te kleden, kan dit ook een valkuil zijn. Denk aan fans die in vol ornaat opduiken bij een metalconcert of zich volledig in glitter en glamour hullen voor een popshow. Natuurlijk is er niets mis mee om je te kleden naar de stijl, maar het is belangrijk om niet over de top te gaan als dat niet bij de gelegenheid past. Zo kunnen cowboylaarzen een geweldige keuze zijn voor een countryconcert, maar waarschijnlijk minder geschikt voor een techno-avond. Het draait allemaal om balans: laat je outfit bij voorkeur een hint geven van je muzieksmaak zonder dat het een verkleedpartijtje wordt.

Do: laagjes en praktische kleding
De juiste outfit voor een concert is vaak een kwestie van slim combineren. Laagjes zijn je beste vriend: een vest of licht jasje dat je makkelijk kunt uitdoen als het binnen warm wordt, kan het verschil maken. Kies voor een comfortabele jas die niet te veel ruimte inneemt als je hem eenmaal uit hebt getrokken. Wat betreft tassen: een kleine crossbody tas waarin je je essentials kunt meenemen is vaak de beste keuze. Zo houd je je handen vrij en hoef je geen grote tas mee te slepen – vaak zul je daarmee de zaal niet eens mogen betreden

Don’t: draag geen hoge hakken of onhandige accessoires
Hoge hakken kunnen er misschien geweldig uitzien, maar voor een concert zijn ze meestal geen goede keuze. Hetzelfde geldt voor onhandige accessoires zoals grote tassen, lange sjaals of sieraden die kunnen blijven haken. Kies voor schoenen waarin je zonder problemen uren kunt staan, lopen en dansen. En laat accessoires zoals oversized tassen of zware kettingen thuis; je hebt je handen vrij nodig om mee te klappen, te dansen en te genieten.

Do: openluchtconcert? Houd rekening met het weer!
Bij openluchtconcerten is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Regenjassen, waterdichte schoenen en laagjes die je makkelijk aan of uit kunt trekken, zijn essentieel. Voor concerten in de zomer kun je denken aan een zonnebril of pet, terwijl je in de winter beter een warme trui of jas kunt meenemen. Vergeet ook niet om comfortabele en weersbestendige schoenen aan te trekken die de hele avond meegaan.

Een goed gekozen outfit kan je concertervaring aanzienlijk verbeteren. Denk aan comfort, functionaliteit en een vleugje stijl die past bij jou en de sfeer van het concert. Voorkom dat je outfit een belemmering wordt en geniet van de muziek, de sfeer en het gezelschap om je heen. Wil je inspiratie opdoen voor de perfecte schoenen voor je volgende concert? Kijk bij Ziengs Schoenen voor een ruime keuze aan stijlvolle en comfortabele opties.


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Nieuwe Nor

NIEUWE NOR EN WINTERTIJD ORGANISEREN EXCLUSIEVE... Poppodium Nieuwe Nor heeft hun samenwerking met Wintertijd aangekondigd,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.