Woekertickets treffen klassieke muziek

Door Marz667 op 22 januari 2010 - 11:30 1 Praktijken die bij popconcerten en cabaret al langer bestaan, lijken nu ook door te dringen tot de klassieke muziek. Ook voor de concerten van Barenboim op 14 en 17 februari worden nu kaarten aangeboden via het zogenoemde secondary ticketing. Daarbij worden kaartjes opgekocht en veel duurder via internet doorverkocht.

Zo gaan de tickets voor het concert van pianist Daniel Barenboim via de website Worldticketshop weg voor 299 euro per stuk. ‘Dit is heel kwalijk. Bij het Concertgebouw kosten ze 56 euro.’ Laat impresario Marco Riaskoff weten aan Volkskrant.

Op de vraag waarom de kaartjes bij Worldticketshop ruim vijf keer zo duur zijn, antwoordt een telefoniste dat het bedrijf geen directe verkoper is. ‘Wij kopen van anderen en verdienen er zelf 10 procent aan. Als u nog kaarten kunt krijgen bij de organisator, kunt u het inderdaad beter eerst daar proberen.’ E-mail met een verzoek om nadere informatie wordt niet beantwoord.

Volgens coördinator verkoopservices van het Concertgebouw, Ingrid Prinsen, heeft het Concertgebouw geen middelen om de doorverkoop tegen te gaan. ‘Het is niet verboden, zolang het wetsontwerp dat is gemaakt tegen deze praktijken nog niet is aangenomen.’ Op de site van het Concertgebouw zijn maximaal zes kaarten per concert per persoon te koop. ‘Ze kopen ze op onder diverse namen. Voor ons is het niet na te gaan wie erachter zitten.’


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



ReVampnews.jpg1

FLOOR JANSEN (EX-AFTER FOREVER) GAAT DOOR NEDERLAND...De band ReVamp zal de achtste editie van Metal Female Voices Fest in Belgie...

lcdsoundsystem6

PARADISO KOMT MET LCD SOUNDSYSTEM LCD Soundsystem , het muziekproject onder leiding van James Murphy, komt...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.