RECENSIE: A Treehouse Wait - Kaleidoscope

Treehouse
recensie cijfer 2024-07-19 Met een warm synthesizertapijt, langzaam culminerend in een uptempo gitaar en vocalen, bewerkt met de Cher uitvinding autotune, verwelkomt A Treehouse Wait je in hun muzikale wereld. Ja, een opener van een album moet attractief zijn, waarbij je gegrepen wordt en dat doet A Treehouse Wait bij het tweede album Kaleidoscope direct in het eerste nummer ‘Wait For You’. ‘All Of Me’ is de single die in 2023 het album al vooruitging.

Jenny Gajicki en Emil Sydhage vormen de band A Treehouse Wait. In het verleden schreef Jenny het nummer ‘Virus’ voor Martin Garrix en die dansbare sound en feel hoor je ook terug op met name de single ‘Iccy’. Het opvolgende ‘Trouble’ is meer poppy met lekkere keyboards, gitaarloopjes en de stem van Jenny die helder en breed naar voren komt. ‘ITAOt’ is dan weer een rustig kaal nummer dat lekker deint en waarbij de stem van Jenny weer iets met autotune bewerkt is, maar uitsluitend om het nummer interessanter en beter te maken. Jenny’s stem is al fijn (poppy) genoeg om naar te luisteren.

Kaleidoscope doet bij vlagen denken aan Roxette. Het hapt heerlijk weg al die dansbare en catchy nummers. Nummers die veelal pop georiënteerd zijn, met af en toe een dance/house vibe. Enkel ‘Not Scared Of The Dark’ is een sober nummer, maar wordt naar het einde toe steeds uitbundiger. In één nummer gaat men van melancholische muziek van Anna Ternheim tot de vlotte popmuziek van Roxette.

Kaleidoscope is een ontzettend catchy album met een vracht aan melodische nummers die een pakkende afdronk hebben. Tekstueel heeft Jenny ook wat te vertellen. In het eerste nummer weet ze heel mooi binnen te dringen bij mensen die zich niet zo gauw openstellen. Jenny en Emil stellen zich open en kwetsbaar op voor je, maar ze weten ook dat ze beloond zullen worden. Immers met zo’n catchy en commerciële plaat heb je aan zelfvertrouwen geen gebrek.
Recensent:René Obdeijn Artiest:A Treehouse Wait Label:Volkoren
Cover Sjako! - Megaliths

Sjako! - Megaliths Sjako! , een van de oerbands van Nederland weet van geen ophouden....

Cover And Also the Trees - Mother Of Pearl Moon

And Also the Trees - Mother Of Pearl Moon Voor de meeste bands geldt dat naarmate ze langer bestaan, hun muziek er niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT