RECENSIE: Hartwin Dhoore - Dance Tunes

Dhoore
recensie cijfer 2024-08-29 Vooropgesteld: Uw recensent zal nooit iemand aan de schandpaal nagelen wanneer hij een instrument op een goede manier bespeelt en daar zijn ziel en zaligheid in legt. Voor alles is een markt en je kunt iets mooi vinden of niet mooi vinden. Een mening van een recensent is ook maar een persoonlijke mening en de ene recensent zal Dance Tunes van Hartwin Dhoore geweldig vinden en de andere zal er heel snel klaar mee zijn. Het staat allemaal los van de capaciteiten van Hartwin Dhoore, maar een heel album met daarop alleen maar een diatonische accordeon, het is niet helemaal ondergetekende zijn ding zullen we maar zeggen.

Hartwin Dhoore is een sympathiek ogende Vlaamse componist/ muzikant die op Dance Tunes moederziel alleen muziek maakt, maar ook met zijn twee broers Koen en Ward onder de naam Trio Dhoore naam maakt. Wanneer je dit eens opzoekt en bemerkt dat het trio er nog een draailier en akoestische gitaar aan toevoegt begin je wel iets meer van deze fokmuziek te begrijpen, maar alleen die Diatonische accordeon, het is en blijft wel heel erg kaal en veel van hetzelfde.

Gelukkig voor uw recensent duurt de plaat maar iets meer dan een half uurtje, maar je kunt je wel voor stellen dat wanneer Dhoore opstaat en begint te spelen bij een gezellig feestje op een herfstige avond met lekker eten en een goede single malt de sfeer er toch heel snel inzit.

De plaat heet ook niet voor niets Dance Tunes en de nummers zijn gebaseerd op drie Mazurka’s (Poolse volksdansen), een Hanterdro (Bretonse volksdans), twee Schotse volksdansen, een Gavotte de l’ Aven (ook Bretons) en twee Walsen. De songs hebben prachtige namen als bijvoorbeeld ‘Cher Ami’, ‘Very Jeune’ en ‘Heartbeat’.

Duidelijk is dat Hartwin Dhoore zijn instrument tot in de puntjes beheerst, maar omdat ondergetekende er niet echt chocola van kan maken houdt hij zijn waardering in het midden. Iedereen die wegloopt met de diatonische accordeon (oneerbiedig ‘trekzak’ genaamd) gaat deze plaat zeer waarderen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Hartwin Dhoore Label:Trad Records
Cover Jamila Woods - Water Made Us

Jamila Woods - Water Made Us Jamila Woods weet op een onopvallende manier haar levensverhaal met ons te...

Cover Northern Resonance - Vision Of Three

Northern Resonance - Vision Of Three Northern Resonance is een trio muzikanten afkomstig uit Zweden. De twee...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT