RECENSIE: Poseydon - Through The Gate Of Hatred And Aversion

Poseydon
recensie cijfer 2024-08-23 Potverdorie zeg, als je metalliefhebber bent en uit België komt zit je momenteel op rozen. De ene na de andere band wordt er opgericht en ook de ‘oudere’ bands brengen topwerk voort. Poseydon loopt ook al heel lang (sinds 1992) mee, maar is niet heel productief. De vorige plaat stamt al weer uit 2016 en dus waren we eerlijk gezegd Poseydon al een beetje vergeten.

Maar met Through The Gate Of Hatred And Aversion komt het Belgische vijftal in een klap terug. Enige personeelswisselingen hebben er in die ruim zeven jaar wel plaatst gevonden. Zo mogen we nieuwe gitarist Leander Karageorgos verwelkomen en is ook zanger Cristoph Lamsens vervangen door Tom Lenaerts die een heerlijke grunt op de mat legt en ongeveer klinkt als een kruising tussen Max Cavalera en Martin van Drunen. Het maakt dat de muziek nu nog ietsje neigt naar deathmetal dan thrashmetal.

Dit soort muziek is nergens origineel meer natuurlijk, maar zo lang het met zoveel overtuiging wordt uitgevoerd als op Through The Gate Of Hatred And Aversion zijn dit soort albums altijd een genot om naar te luisteren. Smakelijk riffs, een strakke ritmetandem, tempowisselingen en de nodig breakdowns, het is natuurlijk allemaal aanwezig binnen de muziek van de noeste Belgen. Heel mooi vastgelegd in ‘Human Suffering’ waarin de afwisseling de nekspieren alle kanten op duwt. Het is hier ook dat Lenaerts zich volledig geeft en de longen uit zijn lijf brult. De heerlijke, bijna uit de bocht vliegende, Slayeriaanse solo is het toefje slagroom op de taart.

Maar eigenlijk zit het hel album vol met hoogtepuntjes. Zo valt het felle ‘Contrition’ zeer op, bruut en overrompelend terwijl het hierna geplaatste ‘Haunted Souls’, door de mooie gitaarloopjes, veel meer raakvlakken met melodieuze deathmetal herbergt. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar kunnen we beter niet te veel woorden vuil maken aan, en vooral luisteren naar Through The Gate Of Hatred And Aversion dat laat horen dat Poseydon absolute top is.
Recensent:Jan Didden Artiest:Poseydon Label:Sonic Rendezvous
Cover Thorium - Extraordinary Journeys Part I

Thorium - Extraordinary Journeys Part IHet Belgische Thorium is al weer aan haar derde album toe. Thorium is...

Cover Throne Of Thorns - Converging Parallel Worlds

Throne Of Thorns - Converging Parallel Worlds Het lijkt wel of België tegenwoordig hofleverancier is geworden van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT