RECENSIE: Shocker - Fractured Visions Of The Mind

Shocker
recensie cijfer 2024-08-23 Schocker is een Belgische metalband die is opgericht en bedacht door zanger Sammy Peleman en bassist Koen Vanassche die hun idee voor een band lange tijd in de ijskast stalden en uiteindelijk in 2018 alsnog vorm kreeg. Een eerste EP zag in 2021 het levenslicht en nu dan mogen we genieten van een eerste full-length in de vorm van Fractured Visions Of The Mind.

Zoals heel veel metalbands tegenwoordig haalt ook Schocker haar inspiratie uit de oldschool jaren waarin er nog volop gepionierd werd binnen de metal en waarin albums als Fractured Visions Of The Mind ongetwijfeld als ”the next big thing” zou worden onthaald. Maar we zitten in 2024 en met dit soort albums worden we wekelijks bestookt en dus moet je van heel goede huize komen wil je nog boven het maaiveld uitsteken.

Ook Fractured Visions Of The mInd is een uitermate adequaat album maar laat ook nergens een echt onuitwisbare indruk achter. De negen songs in drie kwartier laten alle soorten invloeden horen en door de stem van Sammy Peleman doet de muziek vooral wat aan Metal Church, maar soms ook Death Angel denken, maar dan wat minder puntig. Zo hier en daar wordt er ook nog een vage grunt tevoorschijn getoverd in een krampachtige poging wat moderner te klinken. Doe dat de volgende keer maar niet heren, nergens voor nodig. Opvallend is dan wel weer het gitaarspel van David Vanderwalle en Chris Dedeurwaerder (mooie naam!) die zich zeer kundig van hun taak kwijten.

Na een spannend intro met de naam ’Shattered wordt gestart met ‘Injecting The Parasite’ dat direct het beste nummer van de plaat is geworden. Vooral de fraaie riff valt goed op. Het hierna volgende ‘Stranded On The borderline’ is dan net iets te simpel en blijft niet echt hangen. In ‘Where Shrinking Violets Grow’ is in het rustige tokkelstuk leentjebuur gespeeld bij Threshold. Maar goed een kniesoor die daar op let.

Zo als het album begint met de sterkste track zo eindigt het ook zeer zeker sterk met het licht mysterieuze ‘And So It Has Begun’, maar de plaat, waarop sterk gemusiceerd wordt, zal ongetwijfeld ondersneeuwen in het grote aanbod. Je moet tegenwoordig met echt iets uitzonderlijks op de proppen komen om nog op te vallen en Fractured Visions Of the Mind is best een goed album, maar nergens uitzonderlijk.
Recensent:Jan Didden Artiest:Shocker Label:Eigen Beheer
Cover Mean To You - What We Could Have Been

Mean To You - What We Could Have BeenEen tweetal jaren kregen we te maken met de wederopstanding van Mean To You...

Cover Thorium - Extraordinary Journeys Part I

Thorium - Extraordinary Journeys Part I Het Belgische Thorium is al weer aan haar derde album toe. Thorium is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT