RECENSIE: Mean To You - What We Could Have Been

Mean
recensie cijfer 2024-08-21 Een tweetal jaren kregen we te maken met de wederopstanding van Mean To You dat al eerder een kort leven had tussen 2013 en 2016. Het project onder leiding van bassist Mulles bracht een EP met de titel Strong uit, met daarop ideeën die op de plank waren blijven liggen. Echt potten breken deed de Luxemburgse band niet met haar mix van metal, alternatieve rock en een snufje emo.

Ook op What We Could Have Been de nieuwste EP vinden we zes nummers die voortborduren op hetgeen we op Strong ook hoorden. In elke song horen we hetzelfde trucje al is het gedeelte met rauwe zang (bijna grunt) toegenomen ten faveure van de, licht valse, normale zang. Overigens heeft Mulles wel een andere zanger gerekruteerd. Hoe de beste man precies heet viel niet te achterhalen, maar voor het geluid van Mean To You maakt het verder weinig verschil.

De zes vlotte songs trekken in 25 minuten voorbij zonder echt een onuitwisbare indruk achter te laten. Energiek, dat klinkt het zeker, maar er is nog altijd een verschil tussen een verzameling goede riffs achter elkaar plakken en echt goede, pakkende songs schrijven. Van de zes tracks valt alleen ‘Care’ op doordat het iets meer afwisseling in tempo laat horen en iets meer op een echte song lijkt.

Helaas voor Mean To You moeten we constateren dat What We Could Have Been hetzelfde lot moet ondergaan als Strong en in de vergetelheid zal verdwijnen. Een adequate poging, maar ook deze EP laat, ondanks het puike geluid, weinig horen dat ons uit de sokken blaast.
Recensent:Jan Didden Artiest:Mean To You Label:Eigen Beheer
Cover Malevolent - Malevolent

Malevolent - Malevolent Malevolent is een nieuwe, uit België afkomstige symfonische metalband. De...

Cover Shocker - Fractured Visions Of The Mind

Shocker - Fractured Visions Of The Mind Schocker is een Belgische metalband die is opgericht en bedacht door zanger...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT