RECENSIE: Malevolent - Malevolent

Malevolent
recensie cijfer 2024-08-22 Malevolent is een nieuwe, uit België afkomstige symfonische metalband. De band is opgericht door Nikolaas van Riet die alle muziek heeft geschreven en ook veel van de instrumenten bespeelt. Voor de zang heeft hij de Spaanse zangeres Celica Soldream gerekruteerd.

Om de eerste titelloze EP tot een succes te maken heeft hij ook direct maar een aantal grote namen binnen gehengeld. Zo is voor de productie Joost van den Broek achter de knoppen gezet en zit achter de drumkit een van Nederlands beste drummers, Koen Herfst (waar heeft hij niet gespeeld?) Daarnaast is ook Mark Jansen (Epica) bereid gevonden om een moppie te grunten op ‘Creations’. Het staat natuurlijk wel heel mooi op je EP en op je CV.

De muziek op Malevolent is zoals je van elke rechtgeaarde symfonische metalband mag verwachten: bombastisch. Daarbij past de mooie stem van Celica Soldream natuurlijk uitstekend, al heeft zij wel een flink accent. Behoorlijk cliché is de Gregoriaanse opening van ‘Gaze’. Dat kennen we inmiddels wel en je voelt ook al direct aan wanneer de zware orkestratie gaat invallen. Geheel volgens het boekje.

De spaarzame grunts worden door Nicolaas van Riet gedaan, maar wanneer Mark Jansen in ‘Creations’ zijn scheur opentrekt herken je toch wel de meester.

Mooi gemaakt dat is het debuut van Malevolent zeker. Dat alles binnen de lijntjes kleurt nemen we dan maar voor lief. Liefhebbers van bombastische metal in de stijl van Epica, Within Temptation en vult u ze verder maar in, zullen hier wel pap van lusten. Ondanks dat de originaliteit ver te zoeken is.
Recensent:Jan Didden Artiest:Malevolent Label:Sonic Rendezvous
Cover Pandora's Key - Yet I Remain

Pandora's Key - Yet I RemainSymfonische metalbands en Nederland het is iets dat al jaren een goed...

Cover Mean To You - What We Could Have Been

Mean To You - What We Could Have Been Een tweetal jaren kregen we te maken met de wederopstanding van Mean To You...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT