RECENSIE: The Hello Darlins - The Alders & The Ashes

Hello Darlin
recensie cijfer 2024-09-23 De Canadese muzikanten van The Hello Darlins hebben hun strepen al dubbel en dwars verdiend. Ze speelden in bands van Shania Twain, BB King en Crash Test Dummies. De band wordt geleid door zangeres Candace Lacina en keyboardspeler Mike Little. The Hello Darlins maakt een aangename mix van roots, rock, blues en soul. Met een lekker gevoel voor popmelodieën.

Op hun tweede album The Alders & The Ashes krijgen ze daarbij onder andere hulp van bevriende Amerikaanse muzikanten Martin Sexton, Dave Fenley en Ruby Friedman. Op deze plaat perfectioneren The Hello Darlins hun stijl. The Alders & The Ashes is een dubbelalbum, maar klokt een klein uurtje.

De hele CD draait lekker weg. Fijne, zomerse rootsmuziek dat het goed doet bij een hapje en drankje. The Hello Darlins zoeken daarbij de middenweg tussen wat meer poppy country en traditionele americana.

‘What Is A Broken Heart For?’ heeft een aanstekelijk refrein. Het is duidelijk te horen dat Lacina met Shania Twain heeft gespeeld. Canadese gastzanger JD Edwars steelt op ‘Sea That Meets The Sky’ de show met rauwe soul. Edwards heeft een heerlijke knauw in de stem die goed samen gaat met de jengelende gitaar. Hoogtepunt is ‘Stranger In The Mirror’ met Americana artiest Martin Sexton. Wederom een heerlijk soulvolle combinatie van Hammondorgel en een zacht jankend gitaartje.

Met The Alders & The Ashes maakt The Hello Darlins een goede tweede plaat. De band pakt het slim aan door de samenwerking te zoeken met verschillende andere artiesten. Zangeres Candace Lacina laat horen dat pop en americana prima samen kunnen, maar door de afwisseling met meer soul- en blues geïnspireerde zangers wordt The Alders & The Ashes een aangename afwisselende CD met verschillende hoogtepunten.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:The Hello Darlins Label:Continental Record Services
Timo

Timo de Jong - Heart At Rest Heart At Rest is de debuutplaat van Timo De Jong . De plaat stamt al uit...

Dean

Harrison Dean - Living On Cruise Control “Cruise control never too hard and never too slow on cruise control” zingt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT