RECENSIE: Timo de Jong - Heart At Rest

Timo
recensie cijfer 2024-07-15 Heart At Rest is de debuutplaat van Timo De Jong. De plaat stamt al uit 2023 en hadden we een beetje gemist. Het is echter nooit te laat om mooie platen onder de aandacht te brengen. Heart At Rest is een tijdloos album met country invloeden, maar met een moderne touch.

Soms denk je dan ook dat ze een drumcomputer gebruiken, zoals in het titelnummer ‘Heart At Rest’. Muzikaal is Timo naar eigen zeggen beïnvloed door Glen Campbell. Muzikaal zit Timo ook zeker in die hoek. Zijn stem is warm en aangenaam om naar te luisteren. Een mix tussen Glen en Dale Watson. De ingetogen (zware) stem past precies in dit muzikale, zacht glooiende terrein. De zang is ingetogen en de muzikale omlijsting is gevarieerd. Zo horen we trompetaccenten in ‘Unparalled. Pedal steel in ‘Big Grey Boxes’. Trompet en pedal steel in ‘Amatory Dormitory’. Percussie en harmonieën in ‘Boomerang’. Het tempo is loom, met af en toe een versnelling (‘Boomerang’ en ‘Kenneth Copeland’).

De plaat kabbelt rustig voort (geen uitschieters of missers) en juist dat zorgt voor een aangename sfeer. Heb je zin om naar de stem te luisteren of verleg je de aandacht naar de muzikale omlijsting? In beide gevallen heeft deze plaat veel te bieden. Een plaat die niet alleen geschikt is voor bij het kampvuur, maar ook om tijd voor jezelf te hebben. Een rustpunt dat houvast geeft in deze schreeuwende wereld.

Gelukkig zijn er muzikanten als Timo die ons met zijn muziek even onderdompelen in een beter vol te houden tempo. Timo geeft ons een baken van rust waardoor we de tijd hebben om zorgvuldig te luisteren naar deze twaalf country parels. Inmiddels heeft Timo ook al weer een nieuwe plaat uit, Kingdom Of Mine, dus je hoeft niet lang te wachten op een vervolg.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Timo de Jong Label:It\'s All Happening
Cover Them Dirty Dimes - Empty Pockets

Them Dirty Dimes - Empty Pockets Empty Pockets is het tweede album van Them Dirty Dimes . De band is het...

Dean

Harrison Dean - Living On Cruise Control “Cruise control never too hard and never too slow on cruise control” zingt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT