RECENSIE: L.A.B. - Introducing

LAB
recensie cijfer 2024-07-19 Als je uit Nieuw Zeeland komt dan is het niet makkelijk om in Europa succesvol te worden. L.A.B. probeert dat met het uitbrengen van een compilatie album van tien nummers genaamd Introducing.
De band bestaat sinds 2016 en na vijf succesvolle platen zijn ze groot down under.
Vorig jaar trad de band al in een uitverkocht Paradiso op. De band maakt uiterst commerciële mix van reggae, pop en soul en de liefhebbers kennen hun catchy muziek dus al.

Internet en spotify doen in deze tijd al haar werk. L.A.B. heeft elementen van UB40, John Mayer en Bob Marley in zich. Het is dus niet enkel reggae dat de klok slaat, maar ook fraai popgitaarspel met een zwoele warme omlijsting. Deze compilatie bevat gewoon tien potentiele singles. ‘In The Air’ is een verleidelijk fraai nummer dat doet denken aan John Mayer . Bij ‘Yes I Do’, met een lekker Hammond orgel, gitaar, koper en vioolwerk hoor je gewoon een lekker soulnummer dat je het liefst in een lange 12 inch versie hoort. Muziek om van te smullen. Een heerlijke combinatie van warme muzikale genres.

De zangstemmen zijn ook sterk. ‘For The Love Of Jane’ is een heerlijk klassiek soulnummer die je bijna Marvin Gaye doet vergeten. ‘Why Oh Why’ is een lekker loom catchy reggaenummer in de traditie van UB40, maar dan met betere vocalen. ‘No Roots’ is een nummer dat qua tekst en muziek zo uit de Bob Marley catalogus zou kunnen komen. ‘Personify’ is muzikaal en ook qua stemgeluid net Lenny Kravitz. Het zijn veel vergelijkingen maar het geeft alleen maar aan hoe veelzijdig L.A.B. is. Immers dit is een compilatie van de afgelopen zeven jaar.

Deze compilatie is eigenlijk de zomerplaat van het jaar. Heerlijke catchy warme popsongs die een breed publiek aanspreken en waar iedereen wel lekker op wil dansen of in de strandtent als muziek wil horen terwijl je geniet van de zon. Deze muziek zorgt voor een grote glimlach op je gezicht. Deze sampler is eigenlijk gewoon een greatest hits album. Van soul, pop tot reggae tunes die één ding gemeen hebben: Hitpotentie!
Recensent:René Obdeijn Artiest:L.A.B. Label:Integral
Masrtinus

Onze Martinus - Onze Martinus Onze Martinus komt uit Gemert en heet Martijn Kuijten. “De Peel hier wil...

Cover Them Dirty Dimes - Empty Pockets

Them Dirty Dimes - Empty Pockets Empty Pockets is het tweede album van Them Dirty Dimes . De band is het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT