RECENSIE: Danielle Nicole - The Love You Bleed

Nicole
recensie cijfer 2024-08-27 Danielle Nicole is een terecht zevenvoudig winnares van de Blues Music Award. Een zangeres die met haar band vooral live continu groeit. Volkomen onterecht blijft ze helaas nog in het mager bezochte blues circuit hangen. Hopelijk komt daar snel verandering in. Ze was te horen op de laatste plaat van Dion en met haar eigen album The Love You Bleed slaat ze ook nieuwe wegen in.

Nicole schittert altijd met hypnotiserende bluesritmes. Het lijkt dan een beetje op een meer blues gedragen My Baby. Gedreven door haar bas en opgestuwd door drummer Go-Go Ray en echtgenoot Brandon Miller op gitaar. Miller heeft een elektrische intensiteit. Zo niet op eerste single ‘Make Love’. Hier klinkt een tedere zangeres die het in het straatje van Bonnie Rait zoekt. Een andere toon slaat ze ook aan op het prachtige, soulvolle ‘Say You’ll Stay’. Hier ook niet een knallende gitaarsolo, maar lekker zacht jengelend. Een nummer dat meer gemeen heeft met de americana dan met blues.

Het is knap en mooi om te zien hoe Danielle Nicole de grenzen van haar stijl opzoekt. Voor de echte fans staat er ook genoeg stevige bluesrock op The Love You Bleed. Bijvoorbeeld het knallende ‘Fool’s Gold’ dat broeit en waar Nicole als een Etta James op uithaalt. De spontaniteit van de optredens klinkt door in de instrumentale begeleiding.

Danielle Nicole is iemand die knalt en haar goede stem daardoor soms wegstopt. Die prachtige stem presenteert ze op haar vierde album The Love You Bleed nadrukkelijk. Het lukt ten dele om daar een goede plaat van te maken. Het levert mooie nummers op, maar ze klinkt op dit album nog niet als de zangeres die ze live wel is. Dat neemt niet weg dat na een aantal draaibeurten deze plaat steeds meer haar plek vindt.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Danielle Nicole Label:Bertus
Cover Deecracks - 20 Years. A Frantic Effort

Deecracks - 20 Years. A Frantic Effort Deecracks is een punkrocktrio uit Klagenfurt, Oostenrijk met een voorliefde...

Masrtinus

Onze Martinus - Onze Martinus Onze Martinus komt uit Gemert en heet Martijn Kuijten. “De Peel hier wil...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT