RECENSIE: Sleater-Kinney - Live In Paris

Kinney
recensie cijfer 2017-03-15 De terugkeer van Sleater-Kinney sloeg in als een bom toen bleek dat het comebackalbum No CitiesTo Love misschien wel hun beste plaat tot nu toe was. Vurig, krachtig en recht voor zijn raap. Nu is er een live wapenfeit: Live In Paris De drie Amerikaanse ‘riot girls’ zijn voor de gelegenheid met zijn vieren: Katie Harkin verzorgd keyboards en vult de band op met percussie en gitaarwerk. De samensmelting van punk en indie geeft Sleater-Kinney een onvervalste sound. Drie instrumenten doen het meeste werk: drums, bas en gitaar. Niet meer en niet minder.

De kracht van de laatste plaat geeft zich vooral bloot in de vorm van een liveoptreden. Vandaar dat we op Live In Paris vooral songs van het laatste album horen. Naast een handvol oudere songs wordt ook ‘I Wanna Be Your Joey Ramone’ van de film All Over Me ten gehore gebracht. Het is een gevarieerde set waar voornamelijk de muziek de hoofdrol speelt. Dit betekent geen hoogstaande solo’s, experimentele en opgepompte versies van eerdere songs. Live In Paris is een echte rock ’n roll liveplaat. De nummers scheuren, piepen en kraken. De studioversies waren al aardig rauw, maar in vergelijking met de live uitvoering lijken ze eerder opgepoetst dan oprecht.

Het optreden vond plaats op 20 maart 2015 en is verkort tot zevenenveertig minuten. Net iets langer dan de gemiddelde Sleater-Kinney plaat. Het past goed bij de kort maar krachtig aanpak van de dames. Op de voorkant van de plaat pronken uitzinnige vintage beelden van het optreden, toch moeten we het enkel met de geluidsopname doen. Een bonus dvd met de hele performance had het helemaal afgemaakt. Het is een eigenaardige keuze aangezien de band nooit eerder via officiële wegen een optreden uitbracht. Gelukkig staat Youtube vol met liveoptredens van de rockband. Maar of dat nou zo’n goed alternatief is blijft in het midden.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Sleater-Kinney Label:Subpop
Cover Aurelio Martinez - Darandi

Aurelio Martinez - DarandiVoor de meeste personen zal het niet gelijk duidelijk zijn dat Darandi een...

Hoop

Jesca Hoop - Memories Are Now Geinig weetje: Jesca Hoop was ooit het kindermeisje van Tom Waits. In...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT