VERSLAG: Sera - 15/12 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij Sera in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Sera - 15/12 - Melkweg foto's

VERSLAG: Nathalie Pleunis 

Sera, 15 december 2023 in De Melkweg Amsterdam

Bekend van TikTok en een online duet met Justin Bieber.
Deze vrouw is geliefd bij vele bekende aardbewoners.
Ik zie haar haar vandaag voor het eerst live spelen en ik ben nieuwsgierig hoe ze haar anderhalf uur gaat aanpakken. Haar samenwerking met Kris Kross Amsterdam legt haar geen windeieren en staat zelfs op dit moment in de top 3 van de Top 40.

Bungelende benen vanaf het balkon, alleen zijn ze iets korter dan je zou verwachten bij een concert in De Melkweg. Deze kleine dames met hun moeders en vaders zijn, net als ik, in afwachting van Sera. Verder staan er voornamelijk twintigers maar ik voel me totaal niet te oud hiervoor. Ik laat mijn leeftijd even in het midden.
Ze opent met She kissed me first en weet mij en het publiek gelijk mee te nemen in haar verhaal en de muziek. Ze is goed in zowel het hoge als het lage en ik merk echt wel dat Sera haar stem goed onderhoudt om lang te kunnen zingen.
Sera weet goed met haar publiek te spelen en uit haar conversatie met de concertgangers blijkt deze behoorlijk internationaal te zijn. Ze wisselt nieuwe liedjes af met oude en gooit er ook een paar covers in zoals Ain’t that just the way van Lutricia McNeal in, die ze een eigen twist geeft.

De band en Sera verrassen mij op een punt wat ik niet had verwacht; de fanbase.
Ze kunnen alles meezingen, brengen een hele fijne en gemoedelijke sfeer mee. Ze volgen haar trouw tijdens deze clubtour door heel Nederland. Zij zetten de positieve toon vanavond. Onze fotograaf hoorde in de dames wc een meisje van een jaar of 10 met een koptelefoon op als oorbescherming tegen haar moeder zeggen: “Ik vind het nu al helemaal geweldig Mama!”
Dat zegt veel.

Wat ik vaker merk in De Melkweg is dat de band vaak boven de zanger uitkomt waardoor de zang af en toe in zijn geheel wegvalt. Dat is erg jammer en onnodig. Sera was hierdoor zeker bij haar laatste nummers slecht te horen en dat verdient deze zangeres niet.
Ook gun ik haar een volgende keer de grote zaal omdat deze dame beter is dan veel mensen willen denken. Ze wordt door velen nog onderschat en dat kan echt anders.

Gelukkig staat ze in januari 2024 op Eurosonic.
Ik denk dat Concert at Sea ook nog wel een gaatje heeft om deze dame te programmeren en dat Lowlands dit ook moet doen.

Zoals ik meegroeide met Anouk, kan de huidige generatie meegroeien met Sera.
Als ouwetje onder een jong publiek heb ik genoten van een rasentertainer met een dijk van een stem, vergezeld van een formidabele band, die teksten via haar muziek tot leven liet komen en een goede band weet te scheppen met haar publiek. Ze is niet vies van zelfspot wat haar een mooi mens maakt. Verander nooit, Sera!

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg Sera foto Sera - 15/12 - Melkweg
 
 

MY BABY - 16/12 - BURGERWEESHUISMy Baby op clubtoer met een set van 2 uur. Een rustige start waarbij pas...

FLOOR JANSEN - 08/12 - AFAS LIVE Floor Jansen stond op 8 december 2023 in AFASLive met haar show waarin zij...