VERSLAG: Sugar Mountain X Indiestad Met O.a. Andrew Combs, La Luz & The Grogans - 08/09 - Paradiso

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Sugar Mountain X Indiestad

Onder de noemer Sugar Mountain x Indiestad brengt Paradiso liefhebbers van betere indie muziek en Americana op zondagmiddag samen. Vanaf 16.00 ’s middags spelen zeven bandjes voor de schappelijke prijs van 23 euro.

Het zal voor de meeste liefhebbers van het Paradiso Americana kwaliteitsmerk Sugar Mountain even slikken zijn geweest dat de fantastische Dylan LeBlanc wegens transportproblemen op het laatste moment moest afzeggen. Waar LeBlanc nu met een fantastische band op tournee is, moet Andrew Combs het bij de aftrap helaas doen met zijn gitaar, keyboards en taperecorder. Combs maakte een paar prachtige platen waarbij hij langzaam weg beweegt van de Americana. Zijn stem is live goed, maar Combs mist toch de begeleiding van zijn band. ‘Better Way’ klinkt fantastisch, maar dat is vooral te danken een licht swingende drums en gitaar die van de taperecorder komen.

Wat volgt is een aantal bandjes die prima klinken, maar nergens echt indruk weten te maken. De Australische Great Gable schudt de boel lekker op. De band klinkt op haar meest swingend als de heren die typisch Australische mix van pop, surf en soul produceren. Dat is tijdens ‘Drift’ het geval. Met La Luz staat daarna de vrouwelijke versie van de Allah-Las op de planken. Fijne psychedelica, met het keyboard dat soms een verrassend vleugje Wereldmuziek a la Altin Gün door de mix gooit. Instrumentaal dik op orde, maar vervalt wel erg in de herhaling na een paar liedjes. En daarna folkband Bonny Doon die geïnspireerd door Kurt Vile en Neil Young met twee gitaren wat meer ruimte nemen om te jammen. Helaas brengt de band weinig originaliteit terug naar deze mix.

Het blijkt allemaal een lange opbouw naar het hoogtepunt van de avond. CVC staat als enige band in de kleine zaal geprogrammeerd. De Welse band bestaat nog maar drie jaar maar schudt vanaf de eerste minuut het in slaap gesuste publiek keihard wakker. Alle muziekstijlen gaan bij de charismatische zanger Francesco Orsi in de blender. De band combineert het Engelse met de hoogtijdagen van Californië uit de jaren ’60. Alsof Blind Faith met Sly & The Family Stone Mad Dogs & Englishmen speelt. Het dak gaat eraf. Bluesvolle gitaarsolo’s, aanstekelijke liedjes en bovendien een steengoede cover van Modjo ‘Lady – Hear Me Tonight’. Een band die het nog ver gaat schoppen de komende jaren!

 

PARIS PALOMA - 09/09 - PARADISOParis Paloma stond maandagavond voor de tweede keer ooit in Paradiso, dit...

PINK FLOYD PROJECT PRESENTS: PINK FLOYD IN DE KUIP... Op 3, 4 & 5 september 1994 speelt Pink Floyd drie uitverkochte concerten...